Adatkezelési szabályzat

1. Az adatkezelés célja:

Vevőink kiszolgálása, webshop-os és személyes rendeléseik teljesítése során, partnereinkkel a kapcsolat tartása során, személyes adatok kezelésére, felhasználására is szükség lehet, és feldolgozásukra is sor kerülhet. Cégünk fontosnak tartja ezen adatok biztonságos és megbízható módon történő kezelését, így maximális mértékben betartjuk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Info tv.) előírásait, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. számú, a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló rendeletét (GDPR).

2. Adatkezelés

Az adatkezelést a GardeMatic Kft (1163 Budapest, Gordonka u. 8., cégj.sz.: 01-09-264189, adószám: 10842926-2-42) végzi. A rendelés megadásakor megadott személyes adatok, a  saját (EU) valamint VPS szerverünkre (EU)  kerülnek, abból a célból, hogy az Ön rendelését a kívánt címre elküldjük, vagy ha személyes átvételt kért, akkor miután az árut összekészítettük, Önt értesítsük. EU-n kívüli adattovábbítás nem történik.

3. Melyek a személyes adatok?

A személyes adat az érintett beazonosítására alkalmas adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai,  gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző információ: Név, cím, telefonszám, számlázási cím, e-mail.

4. Hogyan használjuk az Ön személyes adatait?

Csak olyan személyes adatokat kezelünk, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges.  Az Info tv. előírásai keretein belül feldolgozzuk, és felhasználjuk az Ön személyes adatait különösen akkor, amikor meglátogatja a gardematic.hu honlapot, amikor ott regisztrál, vagy bejelentkezik egy vásárlói azonosítóval, vagy amikor termékeket rendel nálunk. A vásárlások és megrendelések kapcsán az ügyintézéshez és kommunikációhoz szükséges adatokhoz GardeMatic azon munkavállalói, vagy egyéb jogviszony alapján foglalkoztatott személyek férhetnek hozzá, akiknek ez a munka, vagy egyéb szerződésekből, az irányadó jogszabályokból fakadó kötelezettségük teljesítéséhez szükséges Az adatokat a vásárlások teljesítéséhez, akciókhoz, marketing tevékenységhez,  GardeMatic logisztikai tervének alakításához, továbbá kedvezmények nyújtása során használjuk fel.  Az adatszolgáltatás önkéntes, és az adatkezelések jogalapja a résztvevők által megadott  előzetes és kifejezett hozzájárulásuk. Az érintettek a hozzájárulásukat bármikor visszavonhatják.
Az érintettek adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonása a kedvezmények igénybevételi lehetőségéből való kilépést eredményezi.

5. Rendelések teljesítése

A rendelések teljesítéséhez szükség van a kontakt adatokra valamint a számlázási adatokra (név, cím, stb.) a személyes átvételnél egy email címre és egy telefonszámra.
Amikor Ön rendel tőlünk, az Ön által megadott személyes adatokat rögzítjük, feldolgozzuk és felhasználjuk a vonatkozó hatályos adatvédelmi törvények keretein belül. Az Öntől kért információk, amelyek az Ön által igényelt szolgáltatásunk teljesítéséhez szükségesek, az űrlapon kötelező mezőként szerepelnek, a többi adat önkéntes. A szerződések megkötéséhez és végrehajtásához az egyes esetektől függően szükségünk van olyan kapcsolati információkra, mint a név, szállítási és számlázási cím, illetve az Ön által választott fizetési módról szóló tájékoztatás. Ezek az adatok az Ön számára is közvetlenül érezhető komfort szolgáltatásokat is lehetővé tesznek, mint pl. a webshopban – kizárólag saját jelszavával belépve -a korábbi vásárlásait meg tudja tekinteni.

6. Kinek továbbítjuk az Ön adatait:

A szerződések végrehajtása során csomagküldő, futár, pénzügyi, könyvelő, tanácsadó, marketing szolgáltatókkal állunk kapcsolatban. Ezeknek átadjuk az adatokat, melyek a feladatok teljesítéséhez szükségesek.
E cégek szintén rendelkeznek adatkezelési és adatvédelmi szabályzattal.
Az Ön adatát tehát csak olyan szolgáltatónak és partnervállalatoknak adjuk át, akiket gondosan megválasztottunk és kötelezettséget vállaltak az adatok védelmére.

Adatait átadjuk továbbá harmadik félnek vagy hivatalos hatóságnak a fennálló adatvédelmi törvények keretén belül, ha erre minket hivatalos végzés vagy bírósági határozat kötelez, illetve ha erre engedélyünk van, továbbá jogaink biztosítására és követeléseink kikényszerítésére.

7. Az Ön adatokkal kapcsolatos jogai

Önnek törvény biztosította joga van a nálunk kezelt személyes adataira vonatkozó tájékoztatás kéréséhez, valamint azok módosításához, törléséhez és zároltatásához. Azok az adatok, amelyeket jogi, törvényi vagy szerződésbeli kötelezettségből kell tárolnunk a kereskedelmi nyilvántartás megőrzéséhez, törlés helyett zárolásra kerülnek, hogy megakadályozzuk más célra való felhasználásukat.

8. Beleegyezés, visszavonás és tiltakozás joga

Amikor adatait olyan célra használjuk, amely a jogi rendelkezések folytán megköveteli az Ön beleegyezését, mindig kérjük az Ön kifejezett engedélyét és naplózzuk az engedélyt az adatvédelmi előírásoknak megfelelően. Az egyszer megadott engedélyt bármikor vissza lehet vonni, és/vagy Ön tiltakozhat adatainak olyan jövőbeni használata ellen, mint a reklám, a piackutatás és véleménykutatás. Szíves megértését kérjük, hogy az Ön tiltakozásának/visszavonásának végrehajtása esetleg némi időt vesz igénybe. Beleegyezésének vagy tiltásának kifejezésére, elegendő számunkra egy arról szóló egyszerű értesítés is.

9. Tájékoztás:

Az érintettek az Adatkezelésekről a GardeMatictól az alábbi elérhetőségeke bármikor tájékoztatást kérhetnek, kérelmezhetik a rájuk vonatkozó adatokhoz való hozzáférést,  kérhetik adataik helyesbítését, bizonyos korlátok között kérhetik bármely adatuk törlését.  A gardematic.hu weboldalon saját jelszóval történő belépés után megtekintheti a személyes adatait, módosíthatja és törölheti azokat. A gardematic.hu oldalhoz a hozzáférés biztonságos – titkosított – csatornán történik.
GardeMatic irodai nyilvántartásából is kikérheti az adatait, módosíthatja és kérheti annak törlését.

10. Az Adatkezelő elérhetőségei:

GardeMatic Kft. postacím: 1163 Budapest, Gordonka u. 8. e-mail: [email protected] Felelős: Halter Miklós. A kedvezményekből való kilépés esetén kérjük, hogy ezt a résztvevők a GardeMatic Kft. székhelyén személyesen, vagy az [email protected] e-mail-címre küldött e–mail-lel intézzék. GardeMatic az egyes lemondások feldolgozását a törvényi szabályozásnak eleget téve 30 (harminc) napos átfutási idővel tudja vállalni. Az adatkezeléssel kapcsolatos további információk közzététele a www.gardematic.hu/adatvedelem weboldalon történik.

11. Módosítások ezen adatvédelmi tájékoztatóhoz

Szeretnénk minden esetben vonzó ajánlatot nyújtani kedves vásárlóinknak, ezért termékválasztékunkat is, ügymenetünket is fejlesztő szándékkal folyamatosan módosítjuk, az Önök igényeihez kívánjuk igazítani. Előfordulhat, hogy jelen adatvédelmi tájékoztatót is frissítenünk kell. Ennélfogva ajánljuk, hogy rendszeres időközönként tájékozódjon ezen az oldalon eszközölt bármely módosítás felől.

GardeMatic FOUNTAINS

Az első nagyobb szökőkutunkat évekkel ezelőtt Hévízen építettük. Azóta több kiemelkedő projektünk volt, kültéri szökőkutak, beltéri szökőkutak, vízesések, vízfüggönyök. Készítünk közösségi terekbe is szökőkutakat, illetve magánterületekre, irodaházakba is. Szökőkutak terén teljeskörű megoldást kínálunk a tervezéstől a fejlesztésen át egészen a megvalósításig.

KAPCSOLAT
1163 Budapest, Gordonka utca 8.
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:00
BUDAPESTEN TALÁL MEG MINKET
GardeMatic FOUNTAINS

Az első nagyobb szökőkutunkat évekkel ezelőtt Hévízen építettük. Azóta több kiemelkedő projektünk volt, kültéri szökőkutak, beltéri szökőkutak, vízesések, vízfüggönyök. Készítünk közösségi terekbe is szökőkutakat, illetve magánterületekre, irodaházakba is. Szökőkutak terén teljeskörű megoldást kínálunk a tervezéstől a fejlesztésen át egészen a megvalósításig.

BUDAPESTEN TALÁL MEG MINKET
KAPCSOLAT
1163 Budapest, Gordonka utca 8.
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:00
GardeMatic FOUNTAINS

Az első nagyobb szökőkutunkat évekkel ezelőtt Hévízen építettük. Azóta több kiemelkedő projektünk volt, kültéri szökőkutak, beltéri szökőkutak, vízesések, vízfüggönyök. Készítünk közösségi terekbe is szökőkutakat, illetve magánterületekre, irodaházakba is. Szökőkutak terén teljeskörű megoldást kínálunk a tervezéstől a fejlesztésen át egészen a megvalósításig.

KAPCSOLAT
GET IN TOUCH
1163 Budapest, Gordonka utca 8.
Hétfő – Péntek: 8:00 – 16:00
BUDAPESTEN TALÁL MEG MINKET

© 1989-2019 GardeMatic FOUNTAINS

© 1989-2019 GardeMatic FOUNTAINS

    Biztos nem fogadja el?
    Az oldal használatához mindenképpen el kell fogadnia a sütiket. Ha nem fogadja el, akkor át fogunk irányítani a Google-ba :(
    Elutasítom
    Elfogadom a sütiket
    Süti szabályzat
    Süti szabályzat
    Figyelem: ez a szabályzat arra is kitér a szövegében, hogyan tilthatja le a sütiket a böngészője segítségével!
    A GardeMatic Fountains (GardeMatic Kft. 1163 Budapest, Gordonka utca 8.) által üzemeltetett Weboldalon www.hu.gardematicfountains.com (Továbbiakban: Weboldal), a hatékonyabb böngészés, a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés érdekében meta adatokat, azaz apró szövegfájlokat cookie-kat, magyarul „süti” (Továbbiakban: Cookie) alkalmaz, melyekre a jelen szabályzat rendelkezései irányadóak.
    Amennyiben Ön a süti alkalmazásához a weboldalra lépéskor felugró ablakban megjelenő „Elfogadom” lehetőség választásával hozzájárulását adja, úgy elfogadja, hogy a Kondor Judit Mozgásfilozófia által üzemeltetett Weboldal harmadik személy által üzemeltetett weboldal sütiket használ.
    Ilyen adatok a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, amelyek a Weboldal használata során generálódnak és, amelyeket a Weboldalon használt Cookie-k a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzítenek.
    Mi a böngésző süti - Cookie?
    A Cookie vagy magyarul "süti" jelentése: file-ok vagy információ darabkák, amelyeket internetes böngészője ment le Weboldalunkról és tárolja azokat a Felhasználó gépén. Ezeknek a Cookie-knak a segítségével ismeri fel a Weboldalunk anyagait tároló szerver számítógép a Weboldalunkra történő visszalátogatásakor, hogy a Felhasználó már járt a Weboldalunkon.
    Hogyan keletkezik a böngésző "sütik" - Cookie-k?
    Először a Felhasználó gépe küld egy kérést a kiszolgáló irányába. Ekkor a kiszolgáló létrehoz egy egyedi azonosítót és ezt eltárolja a saját adatbázisában, majd az így létrehozott Cookie-t az összes információval visszaküldi a Felhasználó gépnek. Az így visszakapott információs Cookie eltárolódik a Felhasználó gépen.
    Mi a Cookie-k célja?
    Többféle célra is használjuk ezeket a technológiákat, például a Felhasználó számára legrelevánsabb tartalom vagy hirdetés megjelenítésére; termékeink és szolgáltatásaink továbbfejlesztésére; valamint szolgáltatásaink biztonságának megőrzésére.
    Hogyan történik a Cookie-k kezelése?
    A legtöbb internetes böngésző alapbeállításából kifolyólag elfogad Cookie-kat. A Cookie-k, sütik törölhetőek és tilthatóak a böngészőkből. Ha úgy gondolja, bármikor átállíthatja böngészőjét, hogy a Cookie-kat visszautasítsa vagy figyelmeztesse Önt arra, hogy milyen Cookie-kat küldtek az Ön gépére.
    Általánosságban elmondható, hogy az alábbiak szerint háromféle módon állíthatóak be a böngészők:
    • Minden Cookie elfogadása
    • Minden Cookie elutasítása
    • Minden egyes Cookie használatról értesítés kérése

    Felhívjuk figyelmét, hogy jelen szabályzat csak a Weboldalunkon történő Cookie-kezelésre vonatkozik. Amennyiben a Felhasználó a Weboldalon található, külső irányba történő hivatkozásra kattint, akkor keresse meg és olvassa át azon weboldal saját szabályzatát is.Milyen Cookie-t használunk?
    A Weboldal kialakításánál figyeltünk a Cookie-k további felhasználására vonatkozó előírásokra. Ezen használatra vonatkozóan az alábbi előírásokat vettük figyelembe és ezeknek megfelelően használjuk:

    Többféle Cookie van használatban, de minden weboldal másféle típusúakat használ. Az általunk használt Cookie-k nem terhelik, nem lassítják és nem okoznak kárt az Ön számítógépében. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal nem kerülnek összekapcsolásra, azaz a Felhasználó ezen adatok alapján nem beazonosítható.
    Adatkezelő a Weboldalon az alábbi Cookie-kat használja:
    Cookie típusaMiért használjuk ezt a Cookie-t?Ki szolgáltatja őket és hol találhatok több információt?
    Analitika és kutatásEzeket arra használjuk, hogy megértsük, javítsuk és kutassuk a www.hu.gardematicfountains.com látogatóit és a termékajánlatok iránti igényüket. Például cookie-kat használhatunk annak érdekében, hogy megértsük, hogy a felhasználók milyen oldalakat keresnek, mielőtt elküldené az űrlapot. Az elemzésre vonatkozó információkat nem osztjuk meg harmadik felekkel.A harmadik felek felsorolása és meghatározása a következőképpen történik:A felhasználó törölheti ezeket a cookie-kat a böngésző beállítások között.
    Felhasználói élmény javításaEzek olyan funkciókat kínálnak, amelyek segítenek nekünk jobb felhasználói élményt nyújtani weboldalunk látogatói számára. Például a cookie-k megkönnyítik a beszélgetéseket az ügyintézőkkel, lehetővé teszik, hogy megkeresse a webhelyet, és gyorsan eljuttassa a felhasználót a tervezett webhely helyére.Az alábbiakban meghatározott első fél és kiválasztott harmadik felek:
    • wordpress_ WordPress cookie egy bejelentkezett felhasználó számára.
    • wordpress_logged_in_ WordPress cookie egy bejelentkezett felhasználó számára.
    • wp-beállítások - A WordPress néhány wp-beállítást is beállít [UID] cookie-kat. A végén a szám az egyedi felhasználói azonosító a felhasználói adatbázis táblából. Ez az adminisztrációs felület nézetének testreszabására szolgál, és esetleg a fő webhelyi felület is.
    • wp-settings-time - A WordPress néhány wp-beállítást is beállít - {time} - [UID] cookie-kat. A végén a szám az egyedi felhasználói azonosító a felhasználói adatbázis táblából. Ez az adminisztrációs felület nézetének testreszabására szolgál, és esetleg a fő webhelyi felület is.
    A felhasználó törölheti ezeket a cookie-kat a böngésző beállítások között.
    Weboldalunk általában csak ezeket használja, de a fejlesztések alkalmával előfordulhat, hogy az eddigieken felül újabb fajtákat is alkalmazunk.Munkameneti/Átmeneti Cookie:
    ezek a Cookie-k csak átmenetileg kerülnek az ideiglenes memóriába, ameddig a felhasználó az oldalon navigál. Amikor a felhasználó bezárja a böngészőt a Cookie törlődik. Ezek a Cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és nem alkalmasak arra, hogy a látogatót beazonosítsa.Tárolt/Állandó Cookie:
    ezek azok a Cookie-k, amelyek minden alkalommal használatba kerülnek, amikor a felhasználó az oldalra látogat. A Cookie-k fajtája alapján az alábbiak szerint használhatjuk ezeket:
    Analitika/Elemzés:
    Ez mutatja meg, hogy a weboldalon belül merre járt a Felhasználó, milyen termékeket nézett meg, mit csinált. A Cookie élettartamától függően marad a Felhasználó gépén. Olyan funkciók használhatják, mint például a Google Analytics. Ezek a Cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és nem alkalmasak arra, hogy a látogatót beazonosítsa.
    Az Adatkezelő a Weboldalpal összefüggésben igénybe veszi a Google Analytics rendszer szolgáltatásait. A Google Analytics által kezelt Cookie-k a Weboldal látogatottsági és egyéb webanalitikai adatok mérését segítik. A Cookie-k által gyűjtött információk a Google által üzemeltetett külső szerverekre kerülnek továbbításra és tárolásra. A Google ezeket az információkat az Adatkezelő érdekében elsősorban arra használja, hogy nyomon kövesse a Weboldal látogatottságát és a Weboldalon végzett tevékenységekről elemzéseket készítsen. A Google ezeket az információkat jogosult harmadik személyek részére továbbítani, amennyiben ezt jogszabály kötelezővé teszi. A Google jogosult továbbá ezeket az adatokat az általa az adatok feldolgozásához igénybe vett harmadik személyek részére is továbbítani. Az adatok Google Analytics általi kezeléséről a Google Analytics tud részletes felvilágosítást adni (//www.google.com/analytics).
    Média:
    ezek segítségével képes például videókat megtekinteni az oldalon. Olyan harmadik fél által nyújtott funkciók használják, mint például a Youtube. Ezek a Cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és nem alkalmasak arra, hogy a látogatót beazonosítsa.
    Hogyan használjuk ezeket az információkat?
    A fent-említett technológiákkal gyűjtött adatok nem használhatók fel a Felhasználó azonosítására, és az Adatkezelő nem is kapcsolja össze ezen adatokat semmilyen egyéb, esetlegesen azonosításra alkalmas adattal.
    Az ilyen adatok felhasználásának elsődleges célja, hogy az Adatkezelő a Weboldalot megfelelően működtetni tudja, amelyhez szükséges különösen a Weboldalra látogatási adatok nyomon követése, és a Weboldal használattal kapcsolatos esetleges visszaélések kiszűrése.
    Az Adatkezelő a fentieken kívül felhasználhatja ezen információkat arra, hogy felhasználási tendenciákat elemezzen, illetve a Weboldal funkcióit javítsa, fejlessze, továbbá, hogy átfogó forgalmi adatokat szerezzen a Weboldal teljes használatról.
    Az Adatkezelő felhasználhatja az így nyert információkat arra, hogy a Weboldal használatával kapcsolatban statisztikákat állítson fel, illetve elemezzen, valamint, hogy az ilyen azonosításra nem alkalmas statisztikai adatokat (pl.: látogatók száma, legnézettebb témakörök, illetve tartalmak) harmadik személy részére továbbítson, illetve összesítve, anonim módon nyilvánosságra hozzon
    A fent említett külső szolgáltatók adatkezelésére az ezen szolgáltatók által meghatározott adatvédelmi előírások az irányadók, és az ilyen adatkezelés tekintetében az Adatkezelő semmilyen felelősséget nem vállal.
    Lehetőség a Cookie-k kikapcsolására:
    Amennyiben nem szeretné, hogy a fentiekben írt információkat gyűjtsenek Önről a Weboldal használatával összefüggésben, az internetböngésző beállításaiban részben vagy egészben kikapcsolhatja a cookie-k használatát, vagy egyébként módosíthatja a cookie üzenetek beállításait.
    A cookie-k beállításaival kapcsolatban érdemes körülnézni böngészője „Opciók” vagy „Beállítások” menüjében vagy igéybe venni keresője „Segítség” menüjét. A leggyakrabban használt böngészők beállításaival kapcsolatban segítséget nyújthatnak az alábbi weboldalak.
    Internet Explorer (Edge)
    Firefox Chrome
    Ha egy Felhasználó részlegesen vagy teljes egészében letiltja ezek használatát, megakadályozhatja a Weboldal működését. Amennyiben ez így történik, lehetnek olyan funkciók és szolgáltatások, amelyeket nem fog tudni igénybe venni teljes, vagy részleges mértékben.
    Ha Ön az összes sütit törli, akkor a weboldalon korábban megadott beállítások elvesznek, így az is, ha Ön korábban jelezte, hogy nem engedélyezi a sütik használatát. Ebben az esetben a Weboldal újbóli betöltése esetén ismételten nyilatkoznia kell a sütik alkalmazásának elfogadása tárgyában.
    Akkor is használunk cookie-kat, ha Felhasználóinknak nincs lehetősége regisztrálni a weboldalakon illetve ha kijelentkezenek a fiókból. Ilyenkor a következők megkönnyítésére használunk cookie-kat:
    • levélszemetet (spam) küldők fiókjainak azonosítása és letiltása
    • az oldalon és máshol megjelenített hirdetések megjelenítése, kiválasztása, értékelése, mérése és értelmezése (a társvállalkozásaink vagy partnereink által vagy nevében megjelenített hirdetéseket is beleértve)
    • elemzési információk összeállítása azokról a személyekről, akik szolgáltatásainkkal, valamint partnereink weboldalaival érintkezésbe lépnek.

    A szolgáltatások és használóinak rosszindulatú tevékenységekkel szembeni védelem érdekében akkor is elhelyezünk cookie-kat, ha nincs a Felhasználónak fiókja regisztrálva, de ellátogatott a Weboldalunkra. Például ezek a cookie-k segítenek észlelnünk és megakadályoznunk a szolgáltatás megszakítását célzó támadásokat, valamint a hamis fiókok tömeges létrehozását.
    A Cookie-k fajtáival és teljes mértékű funkciójukat leíró információkkal kapcsolatban keresse fel a www.allaboutcookies.org weboldalt.
    Frissítve: 2018. május. 4.
    Elfogadom
    Elutasítom
    Süti szabályzat
    Figyelem: ez a szabályzat arra is kitér a szövegében, hogyan tilthatja le a sütiket a böngészője segítségével!
    A GardeMatic Fountains (GardeMatic Kft. 1163 Budapest, Gordonka utca 8.) által üzemeltetett Weboldalon www.hu.gardematicfountains.com (Továbbiakban: Weboldal), a hatékonyabb böngészés, a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés érdekében meta adatokat, azaz apró szövegfájlokat cookie-kat, magyarul „süti” (Továbbiakban: Cookie) alkalmaz, melyekre a jelen szabályzat rendelkezései irányadóak.
    Amennyiben Ön a süti alkalmazásához a weboldalra lépéskor felugró ablakban megjelenő „Elfogadom” lehetőség választásával hozzájárulását adja, úgy elfogadja, hogy a Kondor Judit Mozgásfilozófia által üzemeltetett Weboldal harmadik személy által üzemeltetett weboldal sütiket használ.
    Ilyen adatok a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, amelyek a Weboldal használata során generálódnak és, amelyeket a Weboldalon használt Cookie-k a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzítenek.
    Mi a böngésző süti - Cookie?
    A Cookie vagy magyarul "süti" jelentése: file-ok vagy információ darabkák, amelyeket internetes böngészője ment le Weboldalunkról és tárolja azokat a Felhasználó gépén. Ezeknek a Cookie-knak a segítségével ismeri fel a Weboldalunk anyagait tároló szerver számítógép a Weboldalunkra történő visszalátogatásakor, hogy a Felhasználó már járt a Weboldalunkon.
    Hogyan keletkezik a böngésző "sütik" - Cookie-k?
    Először a Felhasználó gépe küld egy kérést a kiszolgáló irányába. Ekkor a kiszolgáló létrehoz egy egyedi azonosítót és ezt eltárolja a saját adatbázisában, majd az így létrehozott Cookie-t az összes információval visszaküldi a Felhasználó gépnek. Az így visszakapott információs Cookie eltárolódik a Felhasználó gépen.
    Mi a Cookie-k célja?
    Többféle célra is használjuk ezeket a technológiákat, például a Felhasználó számára legrelevánsabb tartalom vagy hirdetés megjelenítésére; termékeink és szolgáltatásaink továbbfejlesztésére; valamint szolgáltatásaink biztonságának megőrzésére.
    Hogyan történik a Cookie-k kezelése?
    A legtöbb internetes böngésző alapbeállításából kifolyólag elfogad Cookie-kat. A Cookie-k, sütik törölhetőek és tilthatóak a böngészőkből. Ha úgy gondolja, bármikor átállíthatja böngészőjét, hogy a Cookie-kat visszautasítsa vagy figyelmeztesse Önt arra, hogy milyen Cookie-kat küldtek az Ön gépére.
    Általánosságban elmondható, hogy az alábbiak szerint háromféle módon állíthatóak be a böngészők:
    • Minden Cookie elfogadása
    • Minden Cookie elutasítása
    • Minden egyes Cookie használatról értesítés kérése

    Felhívjuk figyelmét, hogy jelen szabályzat csak a Weboldalunkon történő Cookie-kezelésre vonatkozik. Amennyiben a Felhasználó a Weboldalon található, külső irányba történő hivatkozásra kattint, akkor keresse meg és olvassa át azon weboldal saját szabályzatát is.Milyen Cookie-t használunk?
    A Weboldal kialakításánál figyeltünk a Cookie-k további felhasználására vonatkozó előírásokra. Ezen használatra vonatkozóan az alábbi előírásokat vettük figyelembe és ezeknek megfelelően használjuk:

    Többféle Cookie van használatban, de minden weboldal másféle típusúakat használ. Az általunk használt Cookie-k nem terhelik, nem lassítják és nem okoznak kárt az Ön számítógépében. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal nem kerülnek összekapcsolásra, azaz a Felhasználó ezen adatok alapján nem beazonosítható.
    Adatkezelő a Weboldalon az alábbi Cookie-kat használja:
    Cookie típusaMiért használjuk ezt a Cookie-t?Ki szolgáltatja őket és hol találhatok több információt?
    Analitika és kutatásEzeket arra használjuk, hogy megértsük, javítsuk és kutassuk a www.hu.gardematicfountains.com látogatóit és a termékajánlatok iránti igényüket. Például cookie-kat használhatunk annak érdekében, hogy megértsük, hogy a felhasználók milyen oldalakat keresnek, mielőtt elküldené az űrlapot. Az elemzésre vonatkozó információkat nem osztjuk meg harmadik felekkel.A harmadik felek felsorolása és meghatározása a következőképpen történik:A felhasználó törölheti ezeket a cookie-kat a böngésző beállítások között.
    Felhasználói élmény javításaEzek olyan funkciókat kínálnak, amelyek segítenek nekünk jobb felhasználói élményt nyújtani weboldalunk látogatói számára. Például a cookie-k megkönnyítik a beszélgetéseket az ügyintézőkkel, lehetővé teszik, hogy megkeresse a webhelyet, és gyorsan eljuttassa a felhasználót a tervezett webhely helyére.Az alábbiakban meghatározott első fél és kiválasztott harmadik felek:
    • wordpress_ WordPress cookie egy bejelentkezett felhasználó számára.
    • wordpress_logged_in_ WordPress cookie egy bejelentkezett felhasználó számára.
    • wp-beállítások - A WordPress néhány wp-beállítást is beállít [UID] cookie-kat. A végén a szám az egyedi felhasználói azonosító a felhasználói adatbázis táblából. Ez az adminisztrációs felület nézetének testreszabására szolgál, és esetleg a fő webhelyi felület is.
    • wp-settings-time - A WordPress néhány wp-beállítást is beállít - {time} - [UID] cookie-kat. A végén a szám az egyedi felhasználói azonosító a felhasználói adatbázis táblából. Ez az adminisztrációs felület nézetének testreszabására szolgál, és esetleg a fő webhelyi felület is.
    A felhasználó törölheti ezeket a cookie-kat a böngésző beállítások között.
    Weboldalunk általában csak ezeket használja, de a fejlesztések alkalmával előfordulhat, hogy az eddigieken felül újabb fajtákat is alkalmazunk.Munkameneti/Átmeneti Cookie:
    ezek a Cookie-k csak átmenetileg kerülnek az ideiglenes memóriába, ameddig a felhasználó az oldalon navigál. Amikor a felhasználó bezárja a böngészőt a Cookie törlődik. Ezek a Cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és nem alkalmasak arra, hogy a látogatót beazonosítsa.Tárolt/Állandó Cookie:
    ezek azok a Cookie-k, amelyek minden alkalommal használatba kerülnek, amikor a felhasználó az oldalra látogat. A Cookie-k fajtája alapján az alábbiak szerint használhatjuk ezeket:
    Analitika/Elemzés:
    Ez mutatja meg, hogy a weboldalon belül merre járt a Felhasználó, milyen termékeket nézett meg, mit csinált. A Cookie élettartamától függően marad a Felhasználó gépén. Olyan funkciók használhatják, mint például a Google Analytics. Ezek a Cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és nem alkalmasak arra, hogy a látogatót beazonosítsa.
    Az Adatkezelő a Weboldalpal összefüggésben igénybe veszi a Google Analytics rendszer szolgáltatásait. A Google Analytics által kezelt Cookie-k a Weboldal látogatottsági és egyéb webanalitikai adatok mérését segítik. A Cookie-k által gyűjtött információk a Google által üzemeltetett külső szerverekre kerülnek továbbításra és tárolásra. A Google ezeket az információkat az Adatkezelő érdekében elsősorban arra használja, hogy nyomon kövesse a Weboldal látogatottságát és a Weboldalon végzett tevékenységekről elemzéseket készítsen. A Google ezeket az információkat jogosult harmadik személyek részére továbbítani, amennyiben ezt jogszabály kötelezővé teszi. A Google jogosult továbbá ezeket az adatokat az általa az adatok feldolgozásához igénybe vett harmadik személyek részére is továbbítani. Az adatok Google Analytics általi kezeléséről a Google Analytics tud részletes felvilágosítást adni (//www.google.com/analytics).
    Média:
    ezek segítségével képes például videókat megtekinteni az oldalon. Olyan harmadik fél által nyújtott funkciók használják, mint például a Youtube. Ezek a Cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és nem alkalmasak arra, hogy a látogatót beazonosítsa.
    Hogyan használjuk ezeket az információkat?
    A fent-említett technológiákkal gyűjtött adatok nem használhatók fel a Felhasználó azonosítására, és az Adatkezelő nem is kapcsolja össze ezen adatokat semmilyen egyéb, esetlegesen azonosításra alkalmas adattal.
    Az ilyen adatok felhasználásának elsődleges célja, hogy az Adatkezelő a Weboldalot megfelelően működtetni tudja, amelyhez szükséges különösen a Weboldalra látogatási adatok nyomon követése, és a Weboldal használattal kapcsolatos esetleges visszaélések kiszűrése.
    Az Adatkezelő a fentieken kívül felhasználhatja ezen információkat arra, hogy felhasználási tendenciákat elemezzen, illetve a Weboldal funkcióit javítsa, fejlessze, továbbá, hogy átfogó forgalmi adatokat szerezzen a Weboldal teljes használatról.
    Az Adatkezelő felhasználhatja az így nyert információkat arra, hogy a Weboldal használatával kapcsolatban statisztikákat állítson fel, illetve elemezzen, valamint, hogy az ilyen azonosításra nem alkalmas statisztikai adatokat (pl.: látogatók száma, legnézettebb témakörök, illetve tartalmak) harmadik személy részére továbbítson, illetve összesítve, anonim módon nyilvánosságra hozzon
    A fent említett külső szolgáltatók adatkezelésére az ezen szolgáltatók által meghatározott adatvédelmi előírások az irányadók, és az ilyen adatkezelés tekintetében az Adatkezelő semmilyen felelősséget nem vállal.
    Lehetőség a Cookie-k kikapcsolására:
    Amennyiben nem szeretné, hogy a fentiekben írt információkat gyűjtsenek Önről a Weboldal használatával összefüggésben, az internetböngésző beállításaiban részben vagy egészben kikapcsolhatja a cookie-k használatát, vagy egyébként módosíthatja a cookie üzenetek beállításait.
    A cookie-k beállításaival kapcsolatban érdemes körülnézni böngészője „Opciók” vagy „Beállítások” menüjében vagy igéybe venni keresője „Segítség” menüjét. A leggyakrabban használt böngészők beállításaival kapcsolatban segítséget nyújthatnak az alábbi weboldalak.
    Internet Explorer (Edge)
    Firefox Chrome
    Ha egy Felhasználó részlegesen vagy teljes egészében letiltja ezek használatát, megakadályozhatja a Weboldal működését. Amennyiben ez így történik, lehetnek olyan funkciók és szolgáltatások, amelyeket nem fog tudni igénybe venni teljes, vagy részleges mértékben.
    Ha Ön az összes sütit törli, akkor a weboldalon korábban megadott beállítások elvesznek, így az is, ha Ön korábban jelezte, hogy nem engedélyezi a sütik használatát. Ebben az esetben a Weboldal újbóli betöltése esetén ismételten nyilatkoznia kell a sütik alkalmazásának elfogadása tárgyában.
    Akkor is használunk cookie-kat, ha Felhasználóinknak nincs lehetősége regisztrálni a weboldalakon illetve ha kijelentkezenek a fiókból. Ilyenkor a következők megkönnyítésére használunk cookie-kat:
    • levélszemetet (spam) küldők fiókjainak azonosítása és letiltása
    • az oldalon és máshol megjelenített hirdetések megjelenítése, kiválasztása, értékelése, mérése és értelmezése (a társvállalkozásaink vagy partnereink által vagy nevében megjelenített hirdetéseket is beleértve)
    • elemzési információk összeállítása azokról a személyekről, akik szolgáltatásainkkal, valamint partnereink weboldalaival érintkezésbe lépnek.

    A szolgáltatások és használóinak rosszindulatú tevékenységekkel szembeni védelem érdekében akkor is elhelyezünk cookie-kat, ha nincs a Felhasználónak fiókja regisztrálva, de ellátogatott a Weboldalunkra. Például ezek a cookie-k segítenek észlelnünk és megakadályoznunk a szolgáltatás megszakítását célzó támadásokat, valamint a hamis fiókok tömeges létrehozását.
    A Cookie-k fajtáival és teljes mértékű funkciójukat leíró információkkal kapcsolatban keresse fel a www.allaboutcookies.org weboldalt.
    Frissítve: 2018. május. 4.
    Elfogadom
    Elutasítom
    Üdvözöljük
    Az oldalon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény elérése érdekébe. A böngészés folytatásához kérjük fogadja el, vagy utasítsa el a sütik használatát.
    Elfogadom
    Elutasítom
    Süti szabályzat